Vernieuwend in resultaatmeting
Gemeenten zien de visie van Zorgmuiters terug in de wijze waarop informatie standaard wordt aangeleverd. Vanaf de start werkt Zorgmuiters met begeleidingsdoelen en met drie profielen waarop jongeren naar verwachting uitstromen. Gemeenten worden meegenomen in de behaalde resultaten, waarbij rekening wordt gehouden met de privacy van de kinderen en jongeren. Op deze manier komt een zinvol gesprek over zorg op gang tussen gemeenten, gezinshuizen en Zorgmuiters. Ook helpt dit inzicht gemeenten bij het voorspellen van toekomstige zorguitgaven.
Transparant over verdeling zorggeld
Zorgmuiters houdt slechts 6 % van het tarief in (met een minimum van € 1.590,64 per maand) om de kwaliteit van de geboden zorg te kunnen waarborgen. We zijn volledig transparant over de besteding van de gelden. De ene helft gaat naar werkbegeleiding (15%) en gedragsdeskundige ondersteuning (35%). De andere helft gaat naar bedrijfsvoering (25%), registratiesoftware (15%) en werving en selectie (10%).
Zorgmuiters kan werken voor deze voordelige tarieven, omdat processen eenvoudig georganiseerd zijn en veel taken direct bij de gezinshuisouders liggen. Een andere reden waarom wij de overhead zo laag kunnen houden is omdat veel experts, waaronder gezinshuisouders, belangeloos met ons meedenken. Iedereen die ideeën heeft om zorggeld nog meer ten goede te laten komen aan de kinderen en jongeren nodigen wij van harte uit om dit met ons te bespreken!
Transparant over verdiende inkomens
Ondernemende gezinshuisouders organiseren op vernieuwende wijze passende zorg voor jeugdigen. Doorgaans hebben zij een hoger inkomen dan collega-professionals in loondienst en dit past volgens ons bij de verantwoordelijkheden en ondernemersrisico’s die zij nemen. Tegelijk past ook hier volledige transparantie naar de samenleving, omdat jeugdzorg gefinancierd wordt vanuit gemeenschapsgeld. Gemeenten kunnen erop vertrouwen dat zorggeld naar de zorg gaat, omdat Zorgmuiters hierop toeziet bij de gezinshuizen. Zorgmuiters en de gezinshuisouders zetten hun jaarrekeningen online, zodat iedereen kan meekijken hoe het geld worden besteed.